LES OP MAAT

‘In 30 uur achter het stuur’. Hiermee bedoel ik dat leerlingen die autorijden leuk vinden na zo’n 30 uur les op kunnen gaan voor hun rijexamen. Dat is geen belofte en geen garantie maar mijn streven als rijleraar.

Waarom doen we dat allemaal? We gaan dingen doen die lang niet allemaal in het examen aan de orde komen.  En waarom doen we dat? Omdat we autorijden leuk vinden. Omdat je graag de uitdaging aangaat. En omdat je weet dat dit je voorbereidt op verkeerssituaties waarin je vroeg of laat terecht komt.

‘De rijleraar past zijn rijles aan, aan de leerling’. Sinds 2012 werk ik in het Hbo-onderwijs ondermeer als begeleider van afstudeerders en stagiaires. In mijn ervaring is elke leerling anders als het gaat om inzet, belangstelling, discipline en intelligentie. Een deel van de leerlingen wil het hoe en waarom weten van alles dat wordt uitgelegd en past het dan toe. Anderen daarentegen zijn meer praktijk- en doelgericht. Het is aan de rijleraar, aan mij in dit geval, om uit te vinden welke lesmethode het beste bij jou past en me aan jou aan te passen.

Structuur en planning. Die aanpassing laat onverlet dat ik stapsgewijs en gestructureerd lesgeef waarbij jij van te voren weet wat er die les geleerd gaat worden en daarnaast  leert je zelf te evalueren. Aan de hand van een lesplan houden wij bij wat jij al kan en wat je nog moet leren. Zo weet je  dus al in een vroeg stadium wanneer je op kan gaan voor het rijexamen. 


Neem contact met mij op via 06 55373092 of via lesenslaagrijschool@gmail.com